De grootste vriend van een bar, zijn steun en toeverlaat, dat waar een bar niet zonder kan. Het gaat natuurlijk over de backbar. Voor het oog lijkt een backbar misschien alleen een leuk decoratiestuk. Naast dat de backbarren er natuurlijk prachtig uitzien, bezit de backbar toch ook veel functionele kwaliteiten. Welke dat zijn? Dat lees je hier!

Prachtig glaswerk

Het glaswerk is een van de belangrijkere elementen van een cocktail. Niet alleen maakt het glas de presentatie af, daarnaast kan het de smaakbeleving van de cocktail beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten glazen die elk hun eigen kenmerkende cocktails hebben. Zo is er de: Highball, Tumbler, Coppa, Coupe en Martini. Dit zijn over het algemeen de meest bekende soorten glazen. De bijpassende glazen van de geschonken cocktails kunnen mooi gepresenteerd worden in de backbar. Naast het feit dat het plaatsen van glazen in de backbar meer ruimte op de bar zelf geeft. Hierdoor is het voor de cocktailshaker makkelijker en handiger om cocktails te shaken. Hij hoeft zich alleen maar om te draaien om een mooi glas voor de cocktail te pakken en vervolgens kan hij met genoeg ruimte en overzicht op de bar, de cocktail maken.  

Decoratie

Wat je ook veel zal tegenkomen in een backbar, is decoratie. Decoratie is de perfecte manier om alles van jouw thema op het evenement in de cocktailbar door te laten stromen. Van gouden beelden, tot kleurrijke bloemen. Het is mogelijk met de decoraties van SHAKENSTYLE. Er zijn verschillende soorten beelden aan decoraties waaruit gekozen kan worden. Een gouden ananas of een sierlijke bronzen cocktailshaker. Een koperen vaas of een flamingo. Alles wat je kan bedenken, kan geregeld worden. Speciaal een cocktailbar voor Kerstmis of een leuk discothema op jouw verjaardag? Het kan allemaal!

De dranken

Drankflessen worden ook veel in de backbar geplaatst. Hierdoor kan de bezoeker niet alleen zien welke soorten alcohol er geschonken worden. Maar daarnaast kan een mooie fles die extra luxe uitstraling aan de bar geven. Een mooie champagnefles in de backbar of liever een drie liter vodkafles? Alles is mogelijk en kan naar wens ingevuld worden voor de opdrachtgevers. 

Naast dranken zijn er natuurlijk nog andere ingrediënten in de cocktail. Zoals bijvoorbeeld de frisdranken. Ook deze worden vaak neergezet in de backbar. De verschillende soorten soda’s brengen veel kleur in de backbar. Daarnaast vullen de backbar ook mooi op, en kan iedereen meteen zien welke soorten frisdrank er allemaal geschonken worden.De backbar bestaat dus uit veel ingrediënten en is meer dan alleen een mooie achtergrond voor de cocktailbar. Het biedt de optie voor het tonen van drankflessen, cocktailglazen, decoratie en de frisdranken. Het geeft kleur aan jouw evenement en zorgt dat het thema overal in terugkomt. Een must voor jouw cocktailbar dus.

Cocktails, Cocktailbar, Cocktailshaker, Shaken, Mojitos, Gin&Tonics